Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του έργου ΜΙΚΡΟΒΙΟΦΑΡΜ στις εγκαταστάσεις των Φορέων:

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των παραπάνω δύο Φορέων, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και της εταιρείας NEUROPUBLIC, η οποία συντονίζει το έργο.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εταίρους να συνομιλήσουν για τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο του έργου, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να ενισχύσουν την επιστημονική τους συνεργασία. Παρουσιάστηκαν προκαταρκτικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του ηλεκτροχημικού αισθητήρα, ενώ αναλύθηκαν οι κύριες προδιαγραφές του συστήματος.

Οι εκπρόσωποι των Φορέων είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με  εργαστηριακές διαδικασίες ανάπτυξης και ελέγχου του ηλεκτροχημικού αισθητήρα, αξιολογώντας, παράλληλα, διαφορετικές τεχνικές. Ακολούθησαν, τέλος, συζητήσεις ως προς τις επερχόμενες προγραμματισμένες δράσεις.

Το έργο ΜΙΚΡΟΒΙΟΦΑΡΜ, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), εντάσσεται στον θεματικό τομέα «3. Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή παρέμβασης «3.7 Αντιρρύπανση / απορρύπανση. Αποκατάσταση εδαφών, παράκτιων και υπογείων και θαλάσσιων υδάτων».